EUROSONEL Industries | PROFESIONISTII IN SABLARE | SERVICII DE SABLARE


Durificarea si/sau ecruisarea prin sablare a suprafetelor (shot-peening)

Servicii sablare

Oferim clientilor nostri din intreaga tara o gama larga si inovatoare de servicii, folosind tehnologie de varf, masini si utilaje performante si personal calificat care executa in conditii optime lucrari in domeniul sablarii.

Sablarea este procesul de curatare sau finisare prin suflare abraziva a suprafetelor de metal, piatra, sticla sau a alt material solid.

Aceasta se realizeaza cu ajutorul alicelor metalice, electrocorindonului, nisipului sau al altor materiale abrazive granulare care sunt propulsate cu viteza prin centrifugare mecanica sau cu ajutorul unui jet de gaze sau lichide spre suprafetele de prelucrat.

Sablarea se recomanda pentru a curata:

- sablare constructii metalice folosite in constructii si industrie;
- sablare constructii hidrotehnice;
- sablare corpuri ale navelor;
- sablare recipiente;
- sablare constructii de poduri;
- sablare conducte;
- sablare forme metalice pentru fabricarea elementelor din beton armat, corpuri ale mecanismelor si diverse piese;
- sablare piese de metal din oteluri carbon si slab aliate, din fonta;
- sablare constructii din caramida, beton, beton armat, granit etc;
- sablare fatade ale cladirilor;
- sablare tehnica de constructii si rutiera, transport auto;
- sablare cabine, sasiuri, cisterne, remorci, utilaje agricole;

Materiale folosite in procesul de sablare:


Corindon nobil

Domeniu de utilizare sablare: Se utilizeaza la inasprirea, solzarea suprafetelor metalelor pretioase si usoare, precum si la pregatirea si curatarea suprafetelor materialelor inoxidabile. Corindonul nobil nu contine ferita, este inoxidabil.
Dimensiuni material de sablare: 53 - 5600 µm
Duritate sablare: 2050 Knopp kN/mm2

Corindon maro

Domeniu de utilizare sablare: Este ideal pentru curatarea materialelor din otel, in cabine de sablare manuale, în cabine de sablare automate sau in aer liber.
Corindonul maro are în compozitie in cantitati mai mici sau mai mari oxid de ier si alte aliaje, care influenteaza caracteristicile si durabilitatea lui.
Dimensiuni material de sablare: 45 - 2800 µm
Duritate sablare: 9 Mohs la fiecare tip

Granule de otel GH, GM si GN

Domeniul de utilizare sablare: Granulele colturoase sunt utilizate in cabine de sablare, in instalatii de sablat de capacitate mare pentru curatari obisnuite. Se poate utiliza atat pentru indepartarea tunderului de pe suprafata materialelor de baza, cat si pentru afinarea suprafetelor în sisteme cu aer comprimat.
Dimensiuni material de sablare: 0,1 - 1,7 mm (în fractii de 9)
Duritate sablare: GH min.60 HRc, GM 52 - 60 HRc, GN 45 - 52 HRc

Alice de otel tip S

Domeniu de utilizare sablare: Alicele rotunde din otel sunt utilizate pentru tratarea materialelor din otel diferite profile, table etc. curatarea pieselor turnate, alicele tratate termic sunt corespunzatoare pentru operatia de ecruisare.
Dimensiuni material de sablare: 0,2 - 2,4 mm (în fractii de 12)
Duritate sablare: 40 - 50 HRc la fiecare tip

Granule inoxidabile GX si CX

Domeniu de utilizare sablare: ambele tipuri sunt granule inoxidabile aliate cu Cr si CrNi, sunt recomandate pentru sablarea pieselor turnate din aluminiu, pentru curatarea si tratarea cuprului, bronzului si otelurilor nobile.
Dimensiuni material de sablare: 0,1 - 2,0 mm (în fractii de 10)
Duritate sablare: GX 45 HRc, CX 30 HRc

Nisip granatit

Domeniu de utilizare sablare: nisipul granatit este o granula foarte pura, nu contine ferita, din aceasta cauza se utilizeaza pentru curatarea materialelor inoxidabile, metalelor neferoase si nobile, precum si la taierea cu jet de apa.
Nisipul granatit contine în cantitati mari almandita, a carei proprietati determina tenacitatea mare a nisipului granatit. Dintre nisipurile folosite in procesul de sablare amintim aici si nisipul cuartos.
Dimensiuni material de sablare: 0,15 - 1,0 mm (în fractii de 3)

Margele de sticla

Domeniu de utilizare sablare: Margelele de sticla se utilizeaza pentru tratarea suprafetelor fine, elementelor de precizie, obtinute cu tehnologii adecvate.
Margelele de sticla, în fractii fine, cu forma sferica uniforma, sunt adecvate obtinerii de suprafete pretentioase. Durata de viata este influentata în mare masura de reglarea corespunzatoare a tehnologiei.
Dimensiuni material de sablare: 0 - 600 µm
Duritate sablare: 5,5 Mohs

Granule de stiuleti de porumb

Domeniu de utilizare sablare: se utilizeaza la slefuirea, curatarea prin protejarea suprafetelor: metalelor, lemnului, produselor din fibre sintetice, materialelor plastice, peretilor, elementelor cu izolatii electrice.
Dimensiuni material de sablare: 0,013 - 4,0 mm (în fractii de 7)
Duritate sablare: 4,5 Mohs

Granule de material plastic

Domeniu de utilizare sablare: Granulele de material plastic, pe langa curatarea suprafetelor din otel, aluminiu, suprafete galvanizate, materiale plastice industriale, sunt adecvate si departarii stratului de lac si a prafului.
Dimensiuni material de sablare: 0,2 - 1,8 mm (în fractii de 4)
Duritate sablare: 3,5-4,0 Mohs